Leoport is ...

Wonen aan het water op toplocatie in Leopoldsburg

Rustig wonen aan het water met het gezellige centrum om de hoek? Een adembenemend uitzicht over de jachthaven en het kanaal? Residentie Leoport ligt op de kop van de Kanaalkom, op één van de mooiste plekjes van Leopoldsburg.

Strategische ontwikkeling in RUP De Kom

Het project is gelegen aan de nieuwe hotspot van Leopoldsburg rondom het kanaal en de kanaalkom, die de komende jaren verder getransformeerd zal worden in een bruisende mix van woningen en appartementen. Het RUP voorziet ook bijkomende kwaliteitsvolle buitenruimte, parkjes en openbaar domein, verspreid over de hele ontwikkeling.

Comfortabel wonen met uniek uitzicht

We zullen de site invullen met vier duurzame en moderne woongebouwen met in totaal 41 royale nieuwbouwappartementen en een handelsruimte. Deze appartementen zijn een toonbeeld van hedendaagse architectuur, met veel natuurlijke lichtinval, ruime terrassen en future proof duurzaam comfort. Dankzij het toepassen van een performante gebouwschil in combinatie met energiezuinige warmtepompen en zonnepanelen zullen de appartementen ruim voldoen aan de BEN-norm. De afwerking van uw appartement krijgt in overleg met onze klantenbegeleider een persoonlijke invulling.

Je woont er nabij het centrum én aan het water. Je kan een oogje in het zeil houden bij de jachthaven én genieten van een uniek uitzicht over het kanaal en op de ondergaande zon, en dat met een ligging op een boogscheut van het centrum van de gemeente.

Ligging

KANAALKOM LEOPOLDSBURG (VAARTSTRAAT 6-10)

Binnen het ruimtelijk uitvoeringsplan “De Kom” dat opgesteld werd in opdracht van de gemeente Leopoldsburg, is voorzien dat de bestaande magazijnen van het vroegere tegelbedrijf Saillart en de huidige feestzaal gesloopt zullen worden om plaats te ruimen voor de appartementen met prachtig zicht op de kanaalkom.

Het project ligt op wandelafstand van warenhuizen, winkels, ... In het vlakbij gelegen centrum van Leopoldsburg geniet u van een ruim aanbod van restaurants, tearooms, ...

Plaatsen om te ontdekken - Regio Leopoldsburg


© leopoldsburg.be

De jachthaven

Een jachthaven zorgt altijd voor een speciale gezellige sfeer, zeker ook in het ontwapend gastvrije Leopoldsburg.

De taverne Drakar ligt aan de rand van het water en is een heerlijk rustpunt dat aansluit op het fietsroutenetwerk Limburg.


© leopoldsburg.be

Sport en spel

Leopoldsburg heeft een bijzonder ruim aanbod van sportinfrastructuur.
Sporthal 't Geleeg, Sportcentrum Kamp Van Beverlo, Zwembad De Merel, Openluchtzembad De Lage Kempen, voetbalvelden, een tennisclub, manege, ruiterpaden, petanqueterreinen, een Finse piste ...
Leopoldsburg heeft het allemaal!


© tracesofwar.com

Cultuur en toerisme

Het Cultuurcentrum Leopoldsburg heeft een gevarieerd aanbod voor alle leeftijden. Verder is de gemeente doorspekt met musea en andere toeristische bezienswaardigheden, die vaak een interessante link hebben met de militaire geschiedenis van de gemeente.


© natuurpunt.be

Zalige rust

Leopoldsburg is omgeven door idyllische bossen, fiets- en wandelroutes. Zo ligt bijvoorbeeld natuurgebied De Gerheserheide vlakbij. Het gevarieerde halfopen landschap met oa. dennebossen en heide wordt beheerd door Natuurpunt en is ideaal om tot rust te komen. Limburg op zijn best! Ook in het centrum zelf kan je wandelen, bijvoorbeeld in het Koninklijk Park en het Nieuw Park.


© nieuwsblad.be

Bruisend verenigingsleven

Leopoldsburg is ook een zeer aangename woongemeente. Er zijn wel meer dan 100 verenigingen actief, onder andere: de Chiro, de Scouts, het Koninklijk Marine Kadettenkorps, Femma, de Gezinsbond, Okra en vele andere verenigingen met een brede waaier aan onderwerpen en doelgroepen. Voor elk wat wils!


© Google Maps

Goed bereikbaar

Residentie Leoport is uitstekend bereikbaar! De snelweg E313 ligt op een kwartiertje rijden, er is een bushalte aan de Antwerpsesteenweg (75m) en ook het station van Leopoldsburg ligt vlakbij (2km). Deze spoorlijn geeft een vlotte verbinding met Antwerpen en met Hasselt.
Als je met een vaartuig komt, kan je zelfs vlak voor de deur aanmeren...

Uniek uitzicht

U zal er natuurlijk niet kunnen naast kijken, de mooi aangelegde kanaalkom met aanlegsteigers voor de pleziervaart. Wat een mooi zicht vanuit uw toekomstige woonkamer ... en ‘s avonds dan nog eens genieten van de ondergaande zon.

Leopoldsburg is een erg veelzijdige gemeente met heel veel toeristische troeven en tal van evenementen het hele jaar door. Fietsers en elektrische fietsers voelen er zich helemaal thuis op het goed uitgebouwd en veilig fietsnetwerk met knooppunten. Dat maakt hier rondtoeren nog plezanter.

Meer info: www.leopoldsburg.be/toerisme

Architectuur

Het project kwam tot stand in samenwerking met bouwheer Vanhout Projects, grondeigenaar Koramic Real Estate en het architectenbureau “Office 48” uit Geel.

Het strakke architecturale lijnenspel en de moderne structuur van de 4 wooneenheden, met de grote raampartijen zijn een toonbeeld van hedendaags wonen, met oog voor schoonheid en comfort. De residenties bestaan uit 3 tot 4 verdiepingen, 41 appartementen met 2 of 3 slaapkamers die tot in de puntjes worden ingericht en afgewerkt. Alle appartementen beschikken over een ruim zongericht terras. In de ondergrondse kelderverdieping bevinden zich 52 parkeerplaatsen, 42 kelderbergingen en een ruime fietsenberging.

Toekomstgericht

Future proof en gasloos

Naast zijn hedendaagse uitstraling wordt het project gekenmerkt door een economische, duurzame, milieubewuste en comfortabele ontwikkeling. Zo zijn de appartementen energiezuinig en betaalbaar, maken we gebruik van kwalitatieve en duurzame materialen en wordt er veel aandacht gespendeerd aan het verbruik binnenshuis, het minimaliseren van de CO2 uitstoot (gasloos!) en de aanleg van groene elementen (groendaken, tuinen en bomen). Elk appartement wordt uitgerust met een eigen hoog-performante lucht-water warmtepomp, die het appartement het ganse jaar door op een aangename temperatuur houdt. De geproduceerde warmte en koude wordt afgegeven via de vloer, wat resulteert in een lager energieverbruik.

Vloerverwarming

Voor de verwarming van Residentie Leoport wordt gekozen voor maximaal comfort dankzij de geïntegreerde vloerverwarming. De stralingswarmte geeft u steeds een behaaglijk gevoel en bovendien is dit een energiezuinige manier van verwarmen. Doordat er geen radiatoren geplaatst moeten worden, kan u de volledige ruimte van uw appartement maximaal benutten.

Vloerkoeling

De warmtepomp kan in de zomer omgeschakeld worden om te koelen, waardoor er water van ca. 18°C door de vloerverwarming stroomt. Hierdoor wordt uw appartement op een lagere aangename temperatuur gehouden (zogenaamde topcooling) en dat zonder koude luchtstromen, zoals bij een traditionele airco koeling.

PV-panelen

Elk appartement wordt voorzien van een individuele PV-installatie met minimaal 4 PV-panelen. In combinatie met de warmtepomp zullen deze uw eigen energieverbruik beperken.

Fiscaal voordeel

E20 => fiscaal voordeel

Alle appartementen hebben een performante gebouwschil en zijn zeer energiezuinig; ze scoren nog béter dan de BEN-normen (BEN = bijna energie neutraal). We garanderen een E-peil van maximaal E20, waardoor u met zekerheid gedurende 5 jaar geniet van een volledige 100% vrijstelling van de onroerende voorheffing.

Tijdelijk verlaagd BTW-tarief 6% mogelijk

Dit project voldoet bovendien aan de eisen van de federale regering voor het tijdelijk verlaagd BTW-tarief van 6%. Indien u als koper voldoet aan de randvoorwaarden, komt u in aanmerking voor het gunsttarief van 6% i.p.v. de standaard 21%. Vraag hierover zeker informatie aan de makelaar! De registratierechten op grond bedragen 10%.

Indeling

Wil je een overzicht van alle appartementen die verkocht worden en hun ligging in het project? Klik dan op de knop hiernaast.